23 Şubat 2010 Salı

Küçük notlar 1

Kathmandu, Nepal son gün , Yeni Delhi ve yolculuk üzerine...

- Nepal de krallık ailesinde yaşanan feci katliam sonrası yönetime geçen, oldukça yaptırımcı ve sert komünist parti, her an bir takım yasaklar koyabilme özgürlüğünü kendinde görüyor. Örnekse uçagımızın olduğu sabah şehirde vasıta kullanma yasagı vardı, partinin kendince çok önemli gördüğü miting i sebebiyle şehirde her hangi bir araç kullanmak yasaklanmış, taksi bulup havalanına gitmek çok zor, buldun buldun, bulamadın kalıyorsun..

- Bu mevsimde tüm sabah uçuşları rötarlı, çünkü muazzam bir sis şehri kaplıyor, sabah uçagına biletin varsa bunun öğlen uçuşuna dönüşeceğini bilmek gerek.

- Jet air gerçekten iyi bir havayolu, son derece işini bilen elemanlarla, analog bile olsa her konuda duyarlı ve becerikli, tavsiye edilir.

- Kathmandu- Delhi uçuşu 1 saat 15 dakika sürüyor, Delhi havaalanı son derece temiz ve şık, Hele Nepal den geldinse, insana cennete inmiş duygusu veriyor.

- Havalanından Delhi ye giden yol beklenenden çok daha iyi, özellikle Mumbai ye kıyasla şehir elden geçmiş, yaşanılır ve temiz başlıyor. Yol üzerinde karşımıza çıkan yüzlerce makak maymunu bile sevimli, aynı umursamazlıkla seksüel özgürlüklerine devam ediyorlar, kendilerince şen bir tavırla, gruplar halinde şehrin sahibi gibi takılıyorlar. Hava sıcak, gece gündüz farkı az, muson sonrası ... yağmur zamanı evlere tıkılmış halk sokaklarda oksijenleniyor.

devam edecek...

2 yorum:

  1. Jet Airi bizde denemiştik...süper.

    Delhide metro inşaatı bitmiş mi?

    Höö..Nepalde kalma ihtimaliniz vardı yani...

    Ha birde vize sorun oldu mu?

    Aman ne meraklı insanmışım bende peeh...

    YanıtlaSil
  2. Yaw Tanyam, tuaf bi memleket işte, canı istemez bırakır seni, pek takılmıo particiler kişisel olaylara anladığım kadarıyla...
    Nepal vizesi almak çok kolay, 2 resim ve 25 dolar, welcome to Nepal..
    Metro inşaatı devam, pek övünüyolar, haklılar da..bizi katlayıp geçmişler...
    Bu arada blog işini hala çözmeye çabalıorum, umarım cevabı gönderebilicem :)

    YanıtlaSil