10 Temmuz 2010 Cumartesi

Italiaaaaaa

Prego, grazie, ciao, ferragamo, amore, mangare, te amo...
Bu kez italyadayız, Floransa... Nerdeeeen nereye, dünya küçük mü ne :)
Bol pizza, bol pasta, feci sıcak ve sayılamayacak kadar çok adım.. Durmaksızın yürümek, terlemek ama çokça keyif.
Şehri şehirli gibi yaşayabilmek için kendimize bu kez uzun bir zaman ayırdık, iki hafta Floransa ardından bir hafta Chianti.
Tatlı bir ev tuttuk, Arno kıyısında, eski ama gayet şık restore edilmiş bir üç katlı evin en üst katı.. Çatılara bakan bir piccolo bir terasımız bile var, minik bir mutfak, sabah kahvaltılarında şahane omletler yapmak için ideal. Şehrin seslerini seviyoruz, özellikle çan sesleri, ve durmaksızın öten kuşlar.. Bizim gibi arnavut kaldırımı yolları yokedip asfaltlamadıkları için yolların sesi bile güzel, topuklu ayakkabılar giymiş şık italyan kadınlarının ayak sesleri, yaşlı teyzelerin bitmek bilmeyen sohbetleri, bisikletlerin zırtlak kornaları.. Huzur veren bir şehir.
Ve çok kalabalık.. ellerinde haritalar her ülkeden turist, geziyor, yiyor içiyor ve alışveriş yapıyor, müzelerin önündeki kuyruklar metrelerce, herkes meraklı ve heyecanlı.. Uffizi, Accademia dolup taşıyor, David hergün binlerce göz tarafından hayranlıkla izleniyor.
Boticelli, Leonardo, Galileo .. ve tarihe imza atmış yüzlerce ruh mutlu, sanki şehirde görünmeden dolaşıyor ve gülümseyerek omuzunuza dokunuyorlar.

2 yorum:

  1. Ah bizim için de gezin...görün..anlatın..en önemlisi gelince fotolara bakalım...özledik..

    YanıtlaSil
  2. bak buradan okuyup bakınca herşey ne kadar keyifli ve kıskanılası görülüyor. Buradan bir tek sanki sıcağı çıkarabilmek lazım geri kalan hepis çok keyifli ve lezzetli sanırım..
    :)
    keyfiniz bol olsun..
    ciao..

    YanıtlaSil