14 Temmuz 2010 Çarşamba

Floransa dan kısa kısa...

- Dükkanların açılma kapanma saatleri bağımsız, kafaya göre, dükkan sahibi  o gün havasında diilse kapayıveriyor ve gelmiyor bir daha.. bakkal, eczane .. vs de buna dahil. Köşedeki bakkal genelde gece 2 ye kadar açık ama hafta içi bir gün canı sıkılıp gelmiyor ..hangi gün belirsiz, artık şansa..
- Radio taxi hizmeti şahane, 0554242 ... istediğin saatte kapıda taxin hazır, adresini söylemiyorsun bile, telefon çaldığında onlar zaten biliyorlar hangi adresten arandığını.. taxi  şoförlerinin bir çoğu kadın.. taxi pahalı bi hizmet ama, gerekmedikçe kullanılmamalı....
- Bakkal çakkal pek lezzetli ürünler satıyor, bizdeki mezelerin benzeri ürünler, sandwichler, enfes peynirler, jambonlar, nefis şaraplar.. gayet uygun fiyatlara..
- Her zaman restaurant da yemek yenmiyor elbette, şarküteri, mezeci tarzı dükkanlarda dilimi 2-3 euroya gayet leziz kocaman dilim pizzalar tadılmalı, ya da kocaman sandwichler...Aynı dükkanlarda süper tatlılar ve 1 euro ya güzel bir espresso da mümkün.
- Mekanın meşhur pastaneleri de unutulmamalı.. Gilli nin pastaları, tatlıları hem güzel görünümlü hem çok lezzetli... Çilekli granita sı mükemmel.
- Akşamları belirli köşeleri kapmış müzisyenler kocaman izleyici gruplarına sokak konserleri veriyorlar. Uffizi nin önüne konuşlanmış gitarlı mıymıy şarkıcıyı asteriks in kakafoniksine benzetiyoruz, pek beğeniliyor olsa da bizim için çekilir bir ses değil. Ponte Vecchio yu mesken edinmiş arkadaş ondan biraz iyi ama final parçası buona notte çok uzun ve bayıcı.. Piazza delle republica da ki baba - kız Charlie Chaplin gösterisi çok sevimli , özellikle kız pek lokumsu.. Yere kuru pastelle tüm gün resim yapanları da unutmamak lazım. Bu sıcakta o gayret takdire şayan elbette...

... devam edecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder